Luchtontvochtiger voor een wimperextension salon, luxe of niet?

De retentie was nog steeds goed, maar af en toe leek er toch sprake van een hechtingsprobleem, waarbij extensions sneller afvielen en dit niet terug te brengen was naar wimper shed of een niet correcte verzorging. Ik ben toen in mijn agenda gaan noteren wat de luchtvochtigheid (LV) en temperatuur is in de salon, zodat als ik mijn klant terugzag kon controleren of dit van invloed was.  Uiteindelijk bleek dat bij de lijm die ik gebruikte de ideale LV rond de 50% ligt. Daarom schafte ik een luchtontvochtiger aan, die de LV rond dat percetage kon houden. Een ideaal apparaat, dat stil is, snel werkt en niet veel stroom verbruikt! Tijdens het werk hou ik mijn raam op een minimale ventilatiekier, zodat er een gezond werkklimaat is en dit minimaal invloed heeft op de LV. Ook heb ik een airco staan. Dat apparaat gebruik ik alleen als de temperatuur boven de 25 graden uitkomt, want hij maakt veel herrie en verbruikt ook veel stroom. Bij hogere temperaturen pak ik simpelweg vaker lijm (zodra je merkt dat de lijm stroperig wordt) en ik neem niet 1 druppel, maar 2 of 3. De lijm doe ik op een stukje paper tape op mijn lijmsteen, zodat de druppel een mooi bolletje blijft en niet uitloopt. Zo blijft de lijm langer goed.